Βασιλικός πολτός φρέσκος γνήσιος Ελληνικός

vasilikos poltos prosfora

Βασιλικός πολτός φρέσκος γνήσιος ΕλληνικόςΜέσω ιατρικών ερευνών, χημικών ελέγχων και βιολογικών μετρήσεων, έχει αποδειχθεί πως ο Βασιλικός πολτός είναι η πλουσιότερη και η πλέον υγιεινή τροφή στη φύση. Επιδρά θετικά στο μεταβολισμό του οργανισμού, στην υγιεί και ταχεία ανάπτυξη των κυττάρων και μας βοηθά ώστε να έχουμε μακροζωία.

Ο Βασιλικός πολτός εντάχθηκε στην ανθρώπινη διατροφή και σε περίοπτη μάλιστα θέση, κατά το έτος 1950. Τότε ήταν που ιατρικές έρευνες και συστηματικές μελέτες επάνω στη μέλισσα, κατέληξαν πως η διαφορά της Βασίλισσας από τις υπόλοιπες μέλισσες της κυψέλης, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη διαφορά της τροφής. Διαπίστωσαν δηλαδή πως ενώ οι εργάτριες ζουν μόνο 40 ημέρες, η Βασίλισσα φτάνει να ζει 2 ολόκληρα χρόνια. Αυτό το συμπέρασμα ήταν αρκετό ώστε οι επιστήμονες να αρχίσουν να συστήνουν το Βασιλικό πολτό σαν την υπέρτατη σε ποιότητα τροφή για τον άνθρωπο, βεβαιώνοντας ότι όποιος τον καταναλώνει θα έχει μακροζωία, υγεία, ευεξία, πνευματική διαύγεια, προστασία από ασθένειες και ένα σωρό άλλα καλά που θα αναλύσουμε παρακάτω. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι το 1954 ο πάπας Πίος ο 12ος ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, όντας υπέργηρος, άρχισε να καταναλώνει Βασιλικό πολτό και ανέκαμψε ανεξήγητα και ραγδαία. Η μεγάλη παράταση της ζωής του με την ταυτόχρονη επιστροφή στα καθήκοντά του, για πολλά ακόμα χρόνια, έκαναν όλη την ανθρωπότητα να εκτιμήσει την διατροφική αξία της τροφής αυτής.

Ιδιότητες & προέλευση

Ο Βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη βιολογική ουσία, που παράγεται από τις μέλισσες (εργάτριες) και με αυτόν τρέφεται αποκλειστικά και μόνο η Βασίλισσα της κυψέλης. Είναι υπόλευκος, γαλακτώδης και ελάχιστα όξινος. Χάρη σε αυτόν μια κοινή μέλισσα, γίνεται Βασίλισσα!!! Και όταν λέμε Βασίλισσα εννοούμε ότι γίνεται 40% μεγαλύτερη σε μέγεθος, ζει 50 φορές περισσότερο από τις κοινές μέλισσες, και γεννάει 2500 περίπου αυγά κάθε μέρα, που σημαίνει 2,5 φορές ο όγκος της!!! Η παραγωγή του γίνεται από τις μέλισσες ‘τροφούς‘ οι οποίες μέσω κάποιων αδένων που διαθέτουν στο φάρυγγά τους, μετατρέπουν το μέλι και τη γύρη που τρώνε, σε Βασιλικό πολτό.

Συστατικά του Βασιλικού Πολτού

Ο Βασιλικός πολτός περιέχει, 67% υγρασία, 15,5% πρωτεΐνες, 12,5% σάκχαρα, 4% λιπαρές ουσίες και 1% τέφρα. Το πλέον σημαντικό όμως είναι η περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ειδικότερα του συμπλέγματος Β, που είναι εξαιρετικά σημαντικές, έως καταλυτικές για την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Σε κάθε γραμμάριο περιέχονται: B1 θειαμίνη 3,9mg, B2 ριβοφλαβίνη 26,5mg, B3 νιασίνη 84mg. Επίσης περιέχονται και διάφορα απαραίτητα οξέα, όπως φυλλικό 0,2 mg παντοθενικό 186mg, B6 πυριδοξίνη έως 2,4mg, ινοσιτόλη 100mg και βιοτίνη 1,7mg. Τέλος σε μικρότερες δόσεις υπάρχουν και οι βιταμίνες: Α, D, E, K, C και B12.

Θεραπευτικές δράσεις & χρήση

Εννοείται ότι ο Βασιλικός πολτός δεν είναι πανάκεια δια πάσαν νόσο. Ουσιαστικά είναι ένας καταλύτης όπου η παρέμβασή του δρα εξισορροπητικά. Το γεγονός ότι μπορεί να δράσει απολύτως αντιφατικά, επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα. Ειδικότερα και για να εξηγήσουμε, ενώ μπορεί σε ένα άτομο να καταπολεμήσει την αϋπνία, σε ένα άλλο άτομο που πάσχει από ατονία και κοιμάται συνέχεια, μπορεί να δώσει ενέργεια, διάθεση και ευεξία!!! Αν ήταν φάρμακο θα έκανε ή το ένα, ή το άλλο. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί τέλεια, αρκεί να του παρέχουμε κάθε στιγμή όλα όσα χρειάζεται, ώστε να μη διαταράσσεται η χημική ισορροπία. Ο Βασιλικός πολτός κάνει ακριβώς αυτό. Η σύστασή του είναι τέτοια που μπορεί και κρατάει την απόλυτη ισορροπία, στον οργανισμού μας, ώστε αυτός να αρχίσει να λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί. Εκτός από αυτό, ο Βασιλικός πολτός δρα ευεργετικά στο μεταβολισμό, οξυγονώνει τα κύτταρα, αυξάνει την αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές (ιοί μικρόβια), βοηθάει στην ανάπτυξη και τη συνοχή των μυών και των οστών, ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Γενικότερα αυξάνει τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις, βοηθάει τη γονιμότητα, τη σεξουαλικότητα και σίγουρα θα υπάρχουν κι΄άλλες ευεργετικές δράσεις που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει!

Ενδείξεις για τη χρήση του

Ο Βασιλικός πολτός μπορεί να δώσει λύσεις και να επιφέρει άριστα αποτελέσματα, σε ανθρώπους με τα παρακάτω προβλήματα.

 • Παιδιά αλλά & ενήλικες με αναιμία.
 • Όταν παρουσιάζονται φαινόμενα καθυστέρησης στην ανάπτυξη (κυρίως για παιδιά).
 • Στην περίοδο των εξετάσεων, ως τονωτικό & ως ενισχυτικό της μνήμης.
 • Όταν κάποιος αναρρώνει.
 • Κατά τις περιόδους ιώσεων και λοιμώξεων ως προληπτικό μέτρο.
 • Σε καταστάσεις με άγχος στρες & κατάθλιψη.
 • Την περίοδο της εμμηνόπαυσης, ως καταπραϋντικό των συμπτωμάτων.
 • Σε περιπτώσεις μειωμένης σεξουαλικής δραστηριότητας ή και απουσία
 • Για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, τη μείωση της χοληστερόλης και την καταπολέμηση της αθηροσκλήρωσης.
 • Κατά της νευρικής ανορεξίας.
 • Όταν υπάρχει μυική δυστροφία, καχεξία & κόπωση
 • Κατά των ασθενειών Parkinson & Alzheimer.
 • Δρα ενάντια στο σακχαρώδη διαβήτη, καθώς ρυθμίζει το επίπεδο του.
 • Για την προστασία και ενίσχυση της υπατικής λειτουργίας.
 • Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, καθώς δρα ευεργετικά και στους πάσχοντες, αλλά περισσότερο ως μέσο πρόληψης.
 • Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, με ταυτόχρονη δράση κατά του Στρεπτόκοκκου του Σταφυλόκοκκου και άλλων ισχυρών μικροβίων
 • Κατά των ρυτίδων & της τριχόπτωσης, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε κολλαγόνο.
 • Άκρως ευεργετικός σε περιπτώσεις πονοκεφάλου & ημικρανίας.
 • Για τον έλεγχο των ενδοκρινών αδένων, ειδικά σε περιπτώσεις ορμονικών διαταραχών και διαταραχών του Θυρεοειδούς αδένα.
 • Επιταχύνει την συγκόλληση των οστών και την αποκατάσταση των μυών, μετά από κατάγματα.
 • Μετά από χειρουργεία για τη γρήγορη επούλωση των ιατρικών τραυμάτων στους ιστούς.
 • Καταπραϋντικό για τους πόνους των αρθρώσεων λόγω της παρουσίας διαφόρων στοιχείων, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε κολλαγόνο.
 • Για άτομα που υποφέρουν από άσθμα, καθώς προκαλεί διαστολή των βρόγχων και των πνευμόνων, επιτρέποντας στο οξυγόνο να εισέρχεται σε μεγαλύτερες ποσότητες.
 • Στους αθλητές λειτουργεί σαν φυσικό αναβολικό, αυξάνοντας την αντοχή και τη μυική δύναμη.
 • Όπου παρουσιάζονται αλλεργικά συμπτώματα σε διάφορες καταστάσεις, βελτιώνει έως και εξαφανίζει τα συμπτώματα, δρώντας φαρμακευτικά.
 • Βοηθά στο έλκος του στομάχου, αλλά και στα εκζέματα του δέρματος

Ο Βασιλικός πολτός όμως εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, έχει ευεργετική δράση και προσφέρει βοήθεια και σε πολλά άλλα. Μπορεί πχ να τον λαμβάνει ένα άτομο που κάνει δίαιτα, γιατί ενώ δε προσθέτει βάρος, μπορεί να λειτουργήσει σαν συμπλήρωμα διατροφής, κρατώντας τον οργανισμό δυνατό και υγιεί, παρά τη στέρηση της τροφής!

Το εκπληκτικό αυτό δώρο της φύσης, έχει βρει χρήσεις παντού. Εκτός από την καθημερινή του λήψη, σαν υπερτροφή, χρησιμοποιείται στην κατασκευή φαρμάκων, βιταμινών και καλλυντικών. Ο Βασιλικός πολτός ακόμα περιέχει σημαντικές ποσότητες που υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες ενός ανθρώπου σε βιταμίνες, C, A, και E. Αυτοί και πολλοί άλλοι είναι οι λόγοι που καθιστούν το Βασιλικό πολτό ως την υπέρτατη τροφή και από τους επιστήμονες χαρακτηρίζεται μαζί με το μέλι, σαν την τροφή των θεών!!!

Βασιλικός πολτός 20 γραμμαρίωνΒασιλικός πολτός φρέσκος γνήσιος Ελληνικός

Συσκευασία: Γυάλινο φυαλίδιο 20 gram

Τιμή τεμαχίου: 20€

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 697.070.5839 / 698.394.1000

Βασιλικός πολτός φρέσκος γνήσιος Ελληνικός